Kinderboekhuis

Kinderboekhuis is een 3-dimensionaal prentenboek. Een speelhuis waar kinderen zelfstandig samen verhalen naspelen en nieuwe avonturen bedenken. Deze speelhuizen zijn een specialiteit van Het Huis van Aristoteles.

Kinderen stappen in de wereld van bekende prentenboeken en spelen met hun favoriete helden.

Kinderboekhuis is geschikt voor jonge kinderen als onderdeel in een speelexpositie. Het is een beproefde aantrekkelijke manier om ontmoetingen, lezen en voorlezen te stimuleren in school, bibliotheek en theater.

Het Huis van Aristoteles stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het drukwerk en gaat zorgvuldig om met copyright en veiligheid.

Er zijn kinderboekhuisjes van Pluk van de Petteflet, Kikker, Kleine Ezel, nijntje, Floddertje, Boer Boris, Ridder Florian, Woeste Willem, De boze heks, Het Muizenhuis -Sam en Julia, Aadje Piraatje, Pim en Pom en Agent en Boef gerealiseeerd.

Het concept Kinderboekhuis is vanaf 2017 dagelijks te bezoeken in de permanente speelexpositie over Tsjechische kinderliteratuur in het kindermuseum Sladovna in Pisek.
 
Prentenboekenstad is een verzameling Kinderboekenhuizen als foyer onderdeel bij theatervoorstellingen van het Prentenboekjesfestival. Voor info en boeken Bureau Vanaf2 020 636 68 60. Prentenboekenstad is ontworpen en geproduceerd door Het Huis van Aristoteles ism Stichting Klein Amsterdam en Ars Longa.

x